Home Schilderwerk • Zelf de buitenmuur verven

Zelf de buitenmuur verven

buitenmuur verven doe-het-zelf

Uw buitenmuren zijn het visitekaartje van uw huis. Het eerste wat uw bezoek zult zien, samen met uw tuin. Het is dan ook belangrijk om uw buitenmuren er mooi uit te laten zien. Uw buitenmuur verven heeft veel verschillende voordelen. Zo beschermt u hiermee uw muren tegen de invloeden van het weer, geeft u uw huis een andere uitstraling en ziet uw huis er weer fris en verzorgd uit. Ook beschermt het u voor vocht en uv-straling. Het is daarom ook belangrijk dat u uw huis regelmatig schildert. Ongeveer eens in de zes a tien. Dit voor het beste resultaat.

Hoe duur kost het om uw muren te laten schilderen?

De prijzen van het schilderen van uw buitenmuren zijn overal anders. Hoewel de meeste schilders de prijs berekenen per vierkante meter, rekenen anderen een uurtarief. Dit is dus afhankelijk van het schilderbedrijf dat u wilt inhuren. De gemiddelde prijs die een schildersbedrijf rekent per vierkante meter is ongeveer €35 tot €40 euro.

Geschikt?

De meeste gevels zijn wel geschikt voor het schilderen, tenzij de vochtigheidsgraad hoger is dan 5%. Als de vochtigheidsgraad hoger is, hecht de verf zich namelijk minder goed met de muren. Controleer daarom de vochtigheidsgraad met een vochtmeter. Is de gevel wel geschikt, wordt het niet aangeraden om direct te schilderen. Bereid uw muur eerst goed voor. Ook moet u bedenken welke verf u wilt gebruiken. Welke kleur en verfsoort is geschikt voor uw huis? Vaak wordt acrylverf gebruikt. Vraag van tevoren wel bij uw gemeente of u uw muren mag schilderen. De regels kunnen per gemeente verschillen en soms heeft u een vergunning nodig.

Stappenplan buitenmuur schilderen

 1. Begin met uw muurschilder klaar te maken. Vervang de losse of verpoederde voegen, maak de mogelijke gaatjes in uw muren dicht, verwijder aanslag als mos en maak uw gevel stofvrij. Verwijder ook eventuele oude verf met een staalborstel.
 2. Dek de bodem af met bouwfolie.
 3. Strijk onbehandelde bakstenen eerst voor met een fixeermiddel dat geschikt is voor buitengebruik. Laat dit minimaal 12 uur drogen. Op de verpakking staat de echte droogtijd. Hou die vooral aan.
 4. Beplak kozijnen en andere dingen die niet geschilderd hoeven worden af met schilder tape. Voor ruwe ondergronden geen schilders tape gebruiken. In plaats daarvan kan beter een verfschild.
 5. Verdeel de muur in denkbeeldige vlakken van ongeveer 1 m2.
 6. Schilder de randen van deze vakken met een ronde kwast.
 7. Vul de vakken met een gevelroller. Werk van links naar rechts en laat de vakken elkaar goed overlappen.
 8. Schilder met een bokkenpoot de moeilijker te bereiken stukjes.

Tips muur verven

 1. Gebruik een verfemmer met verdeelrooster. Deze valt niet snel om en er kan veel verf in.
 2. Verf de onderste 30 cm in een donkere kleur om opspattende modder en aarde onzichtbaar te maken na een regenbui.
 3. Schilder minimaal twee lagen bij een nieuwe muur. Is hij al eens geschilderd? Dan kan één laag volstaan.
 4. Ga op een ladder staan die is vastgezet met een trap verankering. Zo kunt u beter bij het hogere deel zonder dat de ladder snel weg zakt.

Contact?

Mocht u geen interesse hebben in spierpijn door het dagenlang zwoegen met een verfkwast? Neem dan contact op met een ervaren schilder en klusjesman van Mijn Klusser. De klusjesman neemt u alle zorg uit handen. Zijn ervaring, materialen en kennis zijn uitgebreid en voor u ter beschikking. Vergelijk offertes voor de beste schilder bij u in de buurt.

Author:admin