Home Pleisterwerk • Gevel bepleisteren

Gevel bepleisteren

gevel bepleisteren

Gevel bepleisteren, voor een mooi afgewerkt huis

Wanneer u op zoek bent naar een mooi afgewerkt huis met egale gevel, kunt u ervoor kiezen uw gevel te bepleisteren. Een bepleisterde gevel geeft een nette uitstraling en daarnaast zorgt het ervoor dat het minder vochtig en koud zal zijn in uw huis. Tal van redenen dus, om uw gevel te bepleisteren.

Hoe werkt het?

Het bepleisteren van een gevel gebeurt in een aantal verschillende stappen. Om te beginnen moeten er steigers geplaatst worden om overal bij te kunnen. Daarnaast worden onderdelen van het huis de beschermd moeten worden, zoals kozijnen en deuren, afgeplakt. Vervolgens is het zeer belangrijk een gewapende onderlaag te plaatsen daar waar de pleister aangebracht zal worden. Dit zorgt namelijk voor een goede kwaliteit van de uiteindelijk gepleisterde gevel. Zonder de gewapende onderlaag is het niet mogelijk een nette pleister aan te brengen. Na deze voorbereidingen kan de pleister aangebracht worden. U kunt kiezen uit siliconen pleister of minerale pleister. Siliconen pleister kan meestal in één laag aangebracht worden, bij minerale pleister zijn soms meerder lagen nodig voor een mooi egaal resultaat.

Minerale of siliconen pleister?

Om een keuze te maken tussen siliconen of minerale pleister is het belangrijk te bepalen waarom u uw gevel wilt laten pleisteren. Is het ter bescherming van de gevel of juist bedoeld als renovatie? In het laatste geval kunt u kiezen voor siliconen pleister. Deze is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, krassen en stoten. Minerale pleister is daarentegen wat ‘lichter’ en luchtdoorlatend. Deze pleister is volledig natuurlijk en blijft er lang mooi uit zien.

Kosten

De kosten van het bepleisteren van uw gevel kunnen erg uiteenlopen. Voorop staat dat het een vrij goedkope manier is om uw huis een opknapbeurt te geven, maar prijzen kunnen per aannemer enorm verschillen. U kunt verschillende offertes aanvragen en aan de hand hiervan bepalen wat u zou willen, eventueel in overleg met de desbetreffende aannemers. Daarbij zal ook het al dan niet aanbrengen van isolatie zorgen voor een prijsverschil. Isolatie breng voordelen met zich mee, maar zal het gehele project uiteraard ook wat duurder maken.

Een bepleisterde gevel: alleen maar voordelen

Het bepleisteren van een gevel brengt tal van voordelen met zich mee. Zo is het mogelijk om de gevel goed te isoleren alvorens de pleister wordt aangebracht. Pleister is daarnaast vochtwerend, vocht kan uw huis niet binnendringen. Het geeft een mooi afgewerkt en net resultaat, zonder dat het een enorm prijzige ingreep is. Dit maakt het ook zeer geschikt om beschadigde of oude gevels mee te renoveren. U heeft keuze uit verschillende soorten pleister, minerale of siliconen, en het is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en structuren. U kunt uw gevel dus helemaal laten pleisteren naar uw smaak!

Bronvermelding: Ruverko pleisterwerken uit Antwerpen.

Author:admin