Home Stucwerk • Het verschil tussen spachtelputz, raap- en pleisterwerken en spackspuiten

Het verschil tussen spachtelputz, raap- en pleisterwerken en spackspuiten

stucwerken

Zoals u weet zijn er meerdere soorten stucwerk. Door al die soorten is het soms de vraag welke nu het beste geschikt is voor uw woning en uw wensen. Een veel gestelde vraag is dan ook: Wat zijn precies de verschillen tussen de mogelijke stucwerkopties? Die vraag willen wij graag voor u beantwoorden. Overweegt u uw gevel te pleisteren? Kijk dan op de pagina gevel bepleisteren.

Spachtelputz

Spachtelputz is een mooie en goedkope afwerking van uw plafond en muren. Gemiddeld zijn de kosten van Spachtelputz €12 tot €18 euro voor de muren en voor uw plafond €15 tot €23 euro per vierkante meter. Het prijsverschil tussen de muren en plafond ligt hem aan het feit dat het plafond hoger is dan de muren en dus lastiger te bereiken. Spachtelputz is een soort sierpleister dat een kunsthars gebonden wandafwerking geeft en een korrelstructuur achter op uw wand of plafond achterlaat. Dit komt door de steenkorreltjes die er in zijn gemengd. U kunt kiezen tussen korreltjes tussen de 0.5 tot 4 millimeter. De meest populaire dikte is 1.2 tot 1.5 millimeter dik. Een voordeel aan spachtelputz is dat het stoot- en boen-vast is, aan te brengen in elke gewenste kleur en geschikt is voor binnen- en buitenmuren! Ook is het gemakkelijk te reinigen met lauw water en verkrijgbaar in met glitters erdoorheen gemengd.

Spackspuiten

Wanneer uw budget klein is, is spackspuiten een van de beste opties. De prijzen beginnen al vanaf €5,- per m2. Dit komt omdat de vakman het spuitwerk aanbrengt met een spuitmachine en daardoor erg snel kan werken. Spackspuit wordt altijd in twee lagen aangebracht. Door de eerste laag, de zogenoemde meslaag, wordt uw muur of plafondegaal gemaakt. Vervolgens wordt er een afkorrellaag aangebracht voor een korrelstructuur op uw muur of plafond. Spackspuitwerk is in alle kleuren te verkrijgen, zodat u het niet meer hoeft te schilderen.

Raap en pleisterwerken

Zowel raap als pleisterwerk bestaat uit het materiaal pleister. De naam wordt echter veranderd door de dikte dat het wordt aangebracht. U spreekt van pleisterwerk als de laag 1 tot 6 millimeter dik is. Is de laag pleisterwerk 7 millimeter tot 5 centimeter? Dan spreekt u van raapwerk. Pleisterwerk wordt veelal gebruikt om uw wanden vlak te maken en als onderlaag. Raapwerk is erg geschikt voor ruwe ondergronden. U kunt raapwerk gebruiken om uw scheve wanden weer glad en recht te maken. Raapwerk kan ook worden aangebracht aan ronde oppervlakten als een draaiing in de trap. De kosten liggen rond de €15 tot €30 euro.

Contact?

Wilt u meer weten over een van deze stukadoorwerkzaamheden? Of wilt u uw muren en/of plafond behandelen met stukadoor? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde klusjesman bij u in de buurt. Via Houtens komt u direct in contact met een klusjesman of stukadoor bij u in de buurt. Zij willen u graag helpen met uw klus.

Author:admin