Stucwerken

Er zijn zo veel verschillende soorten stucwerken, denk bijvoorbeeld aan: Spachtelputz , glad pleisterwerk of schuurwerk. Maar welk soort afwerking past nu goed bij uw woning? Of het nu gaat om woningen, kantoren of winkelruimten, bestaande of nieuwe panden, stukadoors staan altijd voor u klaar om wanden, muren en plafonds een nieuwe afwerking te geven, daarbij staan kwaliteit en netheid hoog op hun lijstje en sta ik voor betrouwbaarheid en service als stukadoorsbedrijf. Met een dun laagje kunt u al snel uw muren en plafonds mooi glad en strak krijgen om te kunnen schilderen.

Soorten stucwerken

Er zijn een hele hoop verschillende soorten stucwerken. We hebben het vandaag over 5 soorten stucwerken. We geven uw een hoop informatie over deze soorten stucwerken. Ook geven we advies op welke u het beste zou kunnen gebruiken. De 5 soorten die we in deze blog behandelen zijn:

Saus stucwerken

Sausklaar stucwerk is een vlakke afwerking die uw wanden en plafonds een spiegelglad resultaat geeft. Sausklaar stucwerk is een goede keuze wanneer je een strak, egaal oppervlak wilt die ook nog eens flexibel is. Je kan namelijk om de zoveel tijd een nieuwe kleur verf kiezen, waarbij je muur en plafond tijdloos blijft. Als je je wand of plafond wilt laten afwerken met een stuclaag zodat het klaar is voor een volgende bewerking is het belangrijk dat je weet wat het verschil is tussen sausklaar stucwerk en behangklaar stucwerk.

Sausklaar stucwerk wordt glad gemaakt en afgewerkt door de stukadoor zodat de schilder de wanden of plafonds netjes kan sauzen. U wilt uw muur of plafond schilderen maar deze zijn niet helemaal egaal dan is de keuze voor sausklaar of behangklaar stucwerk de juiste. Sausklaar stucwerk heb je al vanaf € 9 per m2 en behangklaar stucwerk vanaf € 8 per m2. De prijs varieert per aanbieder, maar ook of je de wand of het plafond laat stucen. Sausklaar stucwerk kan worden aangebracht op wanden of plafonds in huis.

Sierpleister stucwerken

Sierpleister geeft je muren of plafonds een mooie structuur en kan gelijk in de kleur die jij wilt worden aangebracht, je hoeft de muur dus niet naderhand nog te schilderen. Sierpleister is een verzamelnaam voor verschillende soorten pleisterwerk of stucwerk die als doel hebben het verfraaien van wanden, muren en plafonds. Spackspuitwerk is de goedkoopste manier om de muren en plafonds te stucen, dit stucwerk wordt aangebracht met een spuitmachine. Stucwerk is een laag pleiste, die op een binnen- of buitenmuur, een plafond of gewelf is aangebracht en daarna, al dan niet met behulp van sjablonen , op een kunstzinnige manier is bewerkt tot een decoratief geheel.

Spachtelputz is de meest voorkomende vorm van sierpleisterwerk, daarnaast zijn ook granol en rustiekputz technieken van het aanbrengen van structuur in uw stucwerk. Gladde muren en mooi stucwerk maken de ruimte lichter en ruimtelijker en laten wanden en plafonds weer jarenlang stralen. Maar glad stucwerk of sierpleister is voor zowel muren als plafonds mogelijk. Spachtelputz is een sierpleister die zeer geschikt is om als afwerking te gebruiken op muren en plafonds.

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk als wandafwerking is een populaire techniek omdat het 1 van de goedkopere soorten stucwerk is. Bij het spacken van de muren wordt er een pleisterlaag met structuur aangebracht die zo fijn of grof kan zijn als u zelf wilt. Als u een mooie maar goedkope afwerking wilt voor u muren en plafonds in uw bestaande of nieuwbouwwoning dan is spackspuitwerk het geen wat u zoekt. De spackspuitwerk tarieven hangen onder andere af van de hoeveelheid wanden of plafonds die u wilt laten spuiten. Omdat het spackspuitwerk in een dunne laag wordt aangebracht, is het belangrijk dat de ondergrond goed egaal is. In de meeste gevallen kunnen kleine oneffenheden worden weggewerkt met behulp van de meslaag en een grove korrel, maar als het gaat om een ondergrond met grotere beschadigingen dan zal de stukadoor beginnen met raapwerk om de ondergrond weer vlak te maken.

Spackspuitwerk is de afwerking die standaard op de meeste plafonds in nieuwbouwwoningen wordt gespoten. Spackspuitwerk is een korrel die door een spackspuitmachine op wanden of plafond kan worden aangebracht. Het resultaat geeft een mooi decoratief karakter, welke in bijna elke denkbare kleurnuance verkrijgbaar is. Vaak wordt spackspuitwerk als standaard afwerkwijze op plafonds toegepast in de woningbouw.

Beton ciré

Beton ciré ook wel bij ons aangeduid als ‘sierbeton’ of ‘betonstuc’, is een zeer slijtvast en duurzaam product en is bestemd voor de afwerking van wanden en vloeren. Beton ciré  is zeer geschikt om de wanden of vloeren in uw badkamer of keuken mee af te werken. Daarna volgden ook toepassingen, zoals beton ciré vloeren, wanden en andere plekken in badkamers, keukens en andere ruimtes zeer mooi en ook zeer sterk werden afgewerkt. Cemcolori is een revolutionaire betonstuc welke al vanaf 1 mm laagdikte waterdicht is. Naast dat Beton Ciré kan worden aangebracht op vloeren is het ook geschikt voor wanden, muren en aanrechtbladen.

En omdat beton ciré ambachtelijk met de hand wordt aangebracht, creëer je hiermee prachtige wanden en vloeren met een unieke betonlook. Op de meeste beton ciré wandafwerkingen wordt een hardwax of PU coating (dubbele seallaag) aangebracht die ervoor zorgt dat het product volledig poriëndicht is. Maar er bestaan ook kant-en-klaar geleverde beton ciré afwerkingen die gelijk vanuit de emmer in één keer kunnen worden aangebracht. Beton Ciré kan op bijna alle ondergronden worden aangebracht en is geschikt voor badkamers, keukens, woonkamers, vloeren, open haard, schouw, meubels etc.

Met beton ciré heeft u een zeer uniek afwerkingsmateriaal in handen dat geschikt is voor het waterdicht en slijtvast afwerken van elke vloer, wand of zelfs meubels. Beton Ciré is 100% waterdicht, sterk, slijtvast, hygiënisch en schimmelwerend en daarmee zeer geschikt voor badkamers, keukens en vloeren maar ook voor bijvoorbeeld maatwerk aanrechtbladen en meubels. Door de protein vrije samenstelling is Beton Ciré schimmelwerend en hierdoor zeer geschikt voor biologisch gevoelige ruimtes zoals ziekenhuizen, maar ook voor gebruik in natte ruimtes als de badkamer.Comfortabel, door de mix van harsen met beton en andere additieven ontstaat een comfortabel aanvoelende decoratieve wand of vloerbedekking.

Ornamenten

Lijsten en ornamenten geven een stijlvolle en decoratieve uitstraling op uw wanden en plafonds. Dat is vooral vanwege de te gekke klassieke elementen, zoals de sierlijsten langs de plafonds en de prachtige ornamenten van deze interieurs. Geef wanden en plafonds daarom meer sfeer en een luxe uitstraling door mooie ornamenten of lijsten te plaatsen. Lijsten en ornamenten van gips zijn voornamelijk bekend als klassieke versiering in oudere gebouwen en huizen.

Een klassiek interieur met ornamenten en sierlijsten zouden wij dan ook vooral inrichten met een mix van moderne meubels, opvallend grote kunst en een karakteristieke vloer, zoals bijvoorbeeld een houten vloer in visgraat patroon. Door uw woning of pand met deze gevel ornamenten te verfraaien, geeft u uw woning een unieke klassieke uitstraling. De oude gevel ornamenten die bedrijven verkopen, hebben ze verkregen bij de sloop van kerken, scholen, kloosters en andere oude gebouwen.

Diensten Stukadoor

Stukadoors zijn bedreven in alle moderne én traditionele stukadoorstechnieken, van het glad stucen van een simpele wand of plafond, tot het restaureren van monumentale muren en plafonds met lijsten en ornamenten. Als u de komende jaren wilt genieten van prachtige strakke afgewerkte muren en plafonds schakel dan stukadoors in. Door de vakbekwaamheid en u de juiste informatie te kunnen geven bieden stukadoorsbedrijven het gene wat u zoekt!

Binnen stucwerk is een mooie afwerking voor wanden en plafonds en kan in elke gewenste kleur en structuur worden aangebracht. Ook hanteert een stukadoorsbedrijf een nauwkeurige planning waardoor de stukadoorswerkzaamheden op het met u afgesproken tijdstip starten en binnen het afgesproken termijn het stucwerk of latex spuitwerk worden opgeleverd. Een stukadoor kan tal van klussen voor je doen waarbij je kunt denken aan simpele klussen zoals het spuiten van muren en plafonds maar er kunnen ook meer specialistische werkzaamheden nodig zijn.

De Stukadoor kan alles glad stukadoren, of de wanden en plafonds prachtig afwerken. Zodra de stukadoors weg zijn gaan het schildersbedrijf en/of latexspuitbedrijf wat de wanden moet gaan afwerken met latex er in. stukadoors schuren alle wanden en plafonds met een Flex schuurmachine en bouwlamp en lopen het na. Zoals alleen een stukadoor dat kan. Wij als stukadoors hebben de volledige know how in handen voor het perfect afwerken van uw wanden en/of plafonds.

Werkzaamheden van een stukadoor

Een stukadoor heeft over het algemeen een hele hoop verschillende werkzaamheden. Dat kan het renoveren van iets zijn maar ook schuurwerk etc. Om wat duidelijkheid te brengen over de werkzaamheden van een stukadoor, hebben wij voor u een tabel gemaakt met alle werkzaamheden en diensten van een stukadoor.

Werkzaamheden

Werkzaamheden

Raapwerk

Verzorging van buiten stucwerk

Sierpleister

Verzorging van gevelisolatie

Schuurwerk

Aanbrengen sierlijsten

Spuitwerk

Aanbrengen ornamenten

Beton ciré

Restauratie werkzaamheden

Schilderswerkzaamheden

Verbouwingen

Kosten stukadoor

De gemiddelde prijzen voor een plafond te laten stucen liggen tussen de € 13 en € 20 per m2. Muren daarin tegen liggen de kosten tussen de €8 en € 17 per m2. De kosten van een complete woning laten stukadoren zijn daarom ten alle tijde goedkoper omdat de stukadoor een groter oppervlakte te bewerken heeft en per dag meer vierkante meters kan stukadoren. Leest u op deze pagina alle informatie over de verschillende soorten stucwerk, de kosten van een stukadoor en de prijzen per m2 voor het laten stucen van u wanden en plafonds in uw bestaande of nieuwbouwwoning. Maar welke soort stucwerk past nu het beste in uw woonhuis zodat het combineert met uw interieur, en wat zijn de gemiddelde kosten per vierkante meter ( m2 ) van een stukadoor en het nieuwe stucwerk wat aangebracht moet worden op uw muren of plafonds?

Als de muren in uw oude- of nieuwbouwwoning een gemiddeld oppervlakte hebben van 100 m² en u wilt deze glad laten stucen dan zal de stukadoor hiervoor een tarief berekenen van € 14 per m². De totaalprijs voor het gehele stucwerk zal dan € 1400,- gaan kosten. Als u dus op zoek bent naar een stukadoor en u wilt graag de prijzen per m2 weten. Een stukadoor kan u een prijsindicatie geven van de kosten per m2. Op deze pagina kunt u alles lezen over de kosten van het laten stucen van uw muren en plafonds in uw woning en hoe u kunt bezuinigen op de gemiddelde stukadoor prijzen.

De prijs van stucwerk en de prijzen van een stukadoor liggen dus grotendeels in u eigen handen als u uw woning of badkamer wilt laten stucen. De gemiddelde kosten stukadoor ( stucen kosten ) zijn heel verschillend en variëren van € 6 per m2 tot over de € 20 per m2. Dit is geheel afhankelijk van welk soort stucwerk u kiest en of u een nieuwbouwwoning wilt laten stucen of een bestaande oudere woning wilt laten voorzien van een nieuwe stuclaag. De prijs per meter voor het stucen van een plafond ligt tussen de €14 en €20,- per m2. De genoemde kostprijs is inclusief het stukadoorsmateriaal en de loonkosten van de stukadoor.

Wil je muren of plafonds laten stucen en ben je benieuwd naar de stukadoor kosten? De goedkoopste methode, spack spuiten, kost meestal ongeveer €10 euro per m2. Het laten stucen van je plafond of het aanbrengen van sierpleister varieert qua kosten tussen de €10 euro en €19 euro per m2. Sausklaar stucwerk is het duurst en kan oplopen tot €25 euro per m2. Hieronder hebben we nog een tabel klaargezet voor de gemiddelde kosten die stukadoors rekenen.

Werkzaamheden

Gemiddelde kosten

Spackspuitwerk

€5,- tot €11,-

Behang klaar

€10,- tot €18,-

Saus klaar

€10,- tot €25,-

Sierpleister

€12,- tot €23,-

Plafond stucen

€15,- tot €30,-

Schuurwerk

€18,- tot €25,-

Raapwerk

€18,- tot €30,-

interessante links


Gevel bepleisteren

gevel bepleisteren

Gevel bepleisteren, voor een mooi afgewerkt huis

Wanneer u op zoek bent naar een mooi afgewerkt huis met egale gevel, kunt u ervoor kiezen uw gevel te bepleisteren. Een bepleisterde gevel geeft een nette uitstraling en daarnaast zorgt het ervoor dat het minder vochtig en koud zal zijn in uw huis. Tal van redenen dus, om uw gevel te bepleisteren.

Hoe werkt het?

Het bepleisteren van een gevel gebeurt in een aantal verschillende stappen. Om te beginnen moeten er steigers geplaatst worden om overal bij te kunnen. Daarnaast worden onderdelen van het huis de beschermd moeten worden, zoals kozijnen en deuren, afgeplakt. Vervolgens is het zeer belangrijk een gewapende onderlaag te plaatsen daar waar de pleister aangebracht zal worden. Dit zorgt namelijk voor een goede kwaliteit van de uiteindelijk gepleisterde gevel. Zonder de gewapende onderlaag is het niet mogelijk een nette pleister aan te brengen. Na deze voorbereidingen kan de pleister aangebracht worden. U kunt kiezen uit siliconen pleister of minerale pleister. Siliconen pleister kan meestal in één laag aangebracht worden, bij minerale pleister zijn soms meerder lagen nodig voor een mooi egaal resultaat.

Minerale of siliconen pleister?

Om een keuze te maken tussen siliconen of minerale pleister is het belangrijk te bepalen waarom u uw gevel wilt laten pleisteren. Is het ter bescherming van de gevel of juist bedoeld als renovatie? In het laatste geval kunt u kiezen voor siliconen pleister. Deze is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, krassen en stoten. Minerale pleister is daarentegen wat ‘lichter’ en luchtdoorlatend. Deze pleister is volledig natuurlijk en blijft er lang mooi uit zien.

Kosten

De kosten van het bepleisteren van uw gevel kunnen erg uiteenlopen. Voorop staat dat het een vrij goedkope manier is om uw huis een opknapbeurt te geven, maar prijzen kunnen per aannemer enorm verschillen. U kunt verschillende offertes aanvragen en aan de hand hiervan bepalen wat u zou willen, eventueel in overleg met de desbetreffende aannemers. Daarbij zal ook het al dan niet aanbrengen van isolatie zorgen voor een prijsverschil. Isolatie breng voordelen met zich mee, maar zal het gehele project uiteraard ook wat duurder maken.

Een bepleisterde gevel: alleen maar voordelen

Het bepleisteren van een gevel brengt tal van voordelen met zich mee. Zo is het mogelijk om de gevel goed te isoleren alvorens de pleister wordt aangebracht. Pleister is daarnaast vochtwerend, vocht kan uw huis niet binnendringen. Het geeft een mooi afgewerkt en net resultaat, zonder dat het een enorm prijzige ingreep is. Dit maakt het ook zeer geschikt om beschadigde of oude gevels mee te renoveren. U heeft keuze uit verschillende soorten pleister, minerale of siliconen, en het is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en structuren. U kunt uw gevel dus helemaal laten pleisteren naar uw smaak!

Bronvermelding: Ruverko pleisterwerken uit Antwerpen.


Graffiti verwijderen doe-het-zelf

graffiti verwijderen

Men heeft verschillende meningen over graffiti. Sommigen zien het als kunst, terwijl anderen het verschrikkelijk vinden. Zeker als een ander graffiti op hun muren hebben gespoten. Graffiti verwijderen is dan ook niet eenvoudig en vaak wordt aangeraden een professioneel bedrijf in te schakelen of de gemeente. Toch is het mogelijk om zelf de graffiti van uw muur te verwijderen. Doe dit echter wel zo snel mogelijk, zodat de graffiti niet kan intrekken.

Wat moet ik doen als ik last heb van graffiti?

Om te beginnen moet u hier aangifte voor doen. Het is namelijk verboden om graffiti zonder vergunning te spuiten en met vergunning mag het alleen op speciale locaties. Neem naar de politie foto’s mee van het graffitiwerk. Vervolgens kunt u contact opnemen met uw gemeente. Sommige gemeenten hebben een schoonmaakregeling die ervoor zorgt dat de gemeente gratis uw muren komt schoonmaken. Mocht dit niet het geval zijn, kunt u de schadekosten bij de dader terugeisen, als u weet wie het heeft gedaan of de politie komt er na aangifte achter. Mocht u zelf de graffiti willen verwijderen, hebben wij de volgende tips voor u.

Welke verwijder mogelijkheden zijn?

Er zijn meerdere opties om uw gevel te laten reinigen. Hier een overzicht over de opties en de prijzen voor professionele verwijdering.

Methode graffiti verwijderen Gemiddelde prijs per m2
Stoomcleanen €5 – €15 euro
Reinigingsmiddel €5 – €15 euro
Stralen €10 – €20 euro

Stappenplan zelf graffiti verwijderen

 1. Om te beginnen kunt u beginnen met stoom reinigen. Bij deze techniek reinigt u uw muren met stoom van ongeveer 150 graden. Door de hoge druk van de stoom zal de verf loslaten en oplossen. Ga rustig over de graffiti heen met de stoomreiniger. Deze manier wordt veelal als de beste en makkelijkste mogelijkheid beschouwd, al werkt het niet altijd. Vooral als er meerdere lagen zijn gespoten.
 2. Als het niet werkt, kunt u proberen met een reinigingsmiddel de graffiti te verwijderen. Deze reinigingsmiddelen zijn verkrijgbaar bij een-doe-het-zelf-zaak, maar er moet wel rekening gehouden worden met de ondergronden. Sommige ondergronden kunnen minder goed tegen bepaalde reinigingsmiddelen.
 3. De laatste optie is stralen. Dit wordt vooral bij hardnekkige graffiti toegepast, wat er al een tijdje op zit. Bij het stralen wordt de graffiti weggespoten met een mengsel van water met zand of fijne steentjes. Dit is echter ook de risicovolste manier van reinigen en daarom wordt er aangeraden te allen tijde bij deze optie een expert in de hand te nemen.
 4. Als u de graffiti goed hebt verwijderd, kunt u een antigraffiti coating op uw muren spuiten. Dit zorgt ervoor dat graffiti makkelijker te verwijderen is en zich niet in de stenen trekt.

Contact?

Heeft u hulp nodig met het reinigen van uw muren van de graffiti? Of heeft u weinig tijd en wilt u dat de klus snel geklaard wordt? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde gevelreiniger bij u in de buurt. Wij adviseren u RV Construct gevelwerken van harte aan. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring in de branche en adviseert u snel en efficiënt over de geschikte behandelmethode. Op die manier bent u snel van uw graffiti af.


Het verschil tussen spachtelputz, raap- en pleisterwerken en spackspuiten

stucwerken

Zoals u weet zijn er meerdere soorten stucwerk. Door al die soorten is het soms de vraag welke nu het beste geschikt is voor uw woning en uw wensen. Een veel gestelde vraag is dan ook: Wat zijn precies de verschillen tussen de mogelijke stucwerkopties? Die vraag willen wij graag voor u beantwoorden. Overweegt u uw gevel te pleisteren? Kijk dan op de pagina gevel bepleisteren.

Spachtelputz

Spachtelputz is een mooie en goedkope afwerking van uw plafond en muren. Gemiddeld zijn de kosten van Spachtelputz €12 tot €18 euro voor de muren en voor uw plafond €15 tot €23 euro per vierkante meter. Het prijsverschil tussen de muren en plafond ligt hem aan het feit dat het plafond hoger is dan de muren en dus lastiger te bereiken. Spachtelputz is een soort sierpleister dat een kunsthars gebonden wandafwerking geeft en een korrelstructuur achter op uw wand of plafond achterlaat. Dit komt door de steenkorreltjes die er in zijn gemengd. U kunt kiezen tussen korreltjes tussen de 0.5 tot 4 millimeter. De meest populaire dikte is 1.2 tot 1.5 millimeter dik. Een voordeel aan spachtelputz is dat het stoot- en boen-vast is, aan te brengen in elke gewenste kleur en geschikt is voor binnen- en buitenmuren! Ook is het gemakkelijk te reinigen met lauw water en verkrijgbaar in met glitters erdoorheen gemengd.

Spackspuiten

Wanneer uw budget klein is, is spackspuiten een van de beste opties. De prijzen beginnen al vanaf €5,- per m2. Dit komt omdat de vakman het spuitwerk aanbrengt met een spuitmachine en daardoor erg snel kan werken. Spackspuit wordt altijd in twee lagen aangebracht. Door de eerste laag, de zogenoemde meslaag, wordt uw muur of plafondegaal gemaakt. Vervolgens wordt er een afkorrellaag aangebracht voor een korrelstructuur op uw muur of plafond. Spackspuitwerk is in alle kleuren te verkrijgen, zodat u het niet meer hoeft te schilderen.

Raap en pleisterwerken

Zowel raap als pleisterwerk bestaat uit het materiaal pleister. De naam wordt echter veranderd door de dikte dat het wordt aangebracht. U spreekt van pleisterwerk als de laag 1 tot 6 millimeter dik is. Is de laag pleisterwerk 7 millimeter tot 5 centimeter? Dan spreekt u van raapwerk. Pleisterwerk wordt veelal gebruikt om uw wanden vlak te maken en als onderlaag. Raapwerk is erg geschikt voor ruwe ondergronden. U kunt raapwerk gebruiken om uw scheve wanden weer glad en recht te maken. Raapwerk kan ook worden aangebracht aan ronde oppervlakten als een draaiing in de trap. De kosten liggen rond de €15 tot €30 euro.

Contact?

Wilt u meer weten over een van deze stukadoorwerkzaamheden? Of wilt u uw muren en/of plafond behandelen met stukadoor? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde klusjesman bij u in de buurt. Via Houtens komt u direct in contact met een klusjesman of stukadoor bij u in de buurt. Zij willen u graag helpen met uw klus.


Zelf de buitenmuur verven

buitenmuur verven doe-het-zelf

Uw buitenmuren zijn het visitekaartje van uw huis. Het eerste wat uw bezoek zult zien, samen met uw tuin. Het is dan ook belangrijk om uw buitenmuren er mooi uit te laten zien. Uw buitenmuur verven heeft veel verschillende voordelen. Zo beschermt u hiermee uw muren tegen de invloeden van het weer, geeft u uw huis een andere uitstraling en ziet uw huis er weer fris en verzorgd uit. Ook beschermt het u voor vocht en uv-straling. Het is daarom ook belangrijk dat u uw huis regelmatig schildert. Ongeveer eens in de zes a tien. Dit voor het beste resultaat.

Hoe duur kost het om uw muren te laten schilderen?

De prijzen van het schilderen van uw buitenmuren zijn overal anders. Hoewel de meeste schilders de prijs berekenen per vierkante meter, rekenen anderen een uurtarief. Dit is dus afhankelijk van het schilderbedrijf dat u wilt inhuren. De gemiddelde prijs die een schildersbedrijf rekent per vierkante meter is ongeveer €35 tot €40 euro.

Geschikt?

De meeste gevels zijn wel geschikt voor het schilderen, tenzij de vochtigheidsgraad hoger is dan 5%. Als de vochtigheidsgraad hoger is, hecht de verf zich namelijk minder goed met de muren. Controleer daarom de vochtigheidsgraad met een vochtmeter. Is de gevel wel geschikt, wordt het niet aangeraden om direct te schilderen. Bereid uw muur eerst goed voor. Ook moet u bedenken welke verf u wilt gebruiken. Welke kleur en verfsoort is geschikt voor uw huis? Vaak wordt acrylverf gebruikt. Vraag van tevoren wel bij uw gemeente of u uw muren mag schilderen. De regels kunnen per gemeente verschillen en soms heeft u een vergunning nodig.

Stappenplan buitenmuur schilderen

 1. Begin met uw muurschilder klaar te maken. Vervang de losse of verpoederde voegen, maak de mogelijke gaatjes in uw muren dicht, verwijder aanslag als mos en maak uw gevel stofvrij. Verwijder ook eventuele oude verf met een staalborstel.
 2. Dek de bodem af met bouwfolie.
 3. Strijk onbehandelde bakstenen eerst voor met een fixeermiddel dat geschikt is voor buitengebruik. Laat dit minimaal 12 uur drogen. Op de verpakking staat de echte droogtijd. Hou die vooral aan.
 4. Beplak kozijnen en andere dingen die niet geschilderd hoeven worden af met schilder tape. Voor ruwe ondergronden geen schilders tape gebruiken. In plaats daarvan kan beter een verfschild.
 5. Verdeel de muur in denkbeeldige vlakken van ongeveer 1 m2.
 6. Schilder de randen van deze vakken met een ronde kwast.
 7. Vul de vakken met een gevelroller. Werk van links naar rechts en laat de vakken elkaar goed overlappen.
 8. Schilder met een bokkenpoot de moeilijker te bereiken stukjes.

Tips muur verven

 1. Gebruik een verfemmer met verdeelrooster. Deze valt niet snel om en er kan veel verf in.
 2. Verf de onderste 30 cm in een donkere kleur om opspattende modder en aarde onzichtbaar te maken na een regenbui.
 3. Schilder minimaal twee lagen bij een nieuwe muur. Is hij al eens geschilderd? Dan kan één laag volstaan.
 4. Ga op een ladder staan die is vastgezet met een trap verankering. Zo kunt u beter bij het hogere deel zonder dat de ladder snel weg zakt.

Contact?

Mocht u geen interesse hebben in spierpijn door het dagenlang zwoegen met een verfkwast? Neem dan contact op met een ervaren schilder en klusjesman van Mijn Klusser. De klusjesman neemt u alle zorg uit handen. Zijn ervaring, materialen en kennis zijn uitgebreid en voor u ter beschikking. Vergelijk offertes voor de beste schilder bij u in de buurt.


Zelf uw trap schilderen – Stappenplan

trap schilderen stappenplan

De hele dag door wordt uw trap gebruikt. Het ene moment moet iemand uit het gezin naar boven om iets te pakken, het volgende moment is het tijd om huiswerk te maken of te gaan slapen. Hoge hakken, sokken, schoenen, alles wordt op de trap gedragen. Daarom kan de trap af en toe wel een opknapbeurt gebruiken. Gemiddeld wat vaker dan de rest van uw huis. Als u de trap zelf gaat verven, kan dat veel geld besparen. Een schilder kost namelijk gemiddeld €300 tot €800 euro.

Voorbereiding

Voor u zelf gaat schilderen, moet u zich goed voorbereiden. Beslis welke soort verf u wenst, welke kleur, een mogelijk patroontje ect. Dit voorkomt dat u over een paar maanden direct opnieuw mag schilderen en u juist jaren van het resultaat kunt genieten. Doordat de trap gevoelig is voor beschadigen, moet u de beschadigingen eerst repareren en de oude verflaag verwijderen. Vooral afgebladerde verf kunt u niet gebruiken bij het schilderen van uw trap. Verf verwijderen kan met een bijtend middel of met een verfkrabber. Ook moet u als voorbereiding uw trap schuren, ontvetten en stofvrij maken met warm water en ammonia.

Benodigdheden

De volgende benodigdheden zult u nodig hebben tijdens het schilderen van uw trap.

Lak in de gewenste kleur Grondverf
Schuurpapier Transparante lak
Schuurmachine Doek
Ontvetter (ammonia) Plamuurmes
Verf afbrander Afplaktape
Stucloper Plamuurmes
Dikke ronde kwast

Stappenplan

 1. Scherm de omgeving van uw trap af met dekzeil of stucloper dat u vastplakt met de tape.
 2. Schuur uw trap goed op. Zorg dat eventuele oude verflagen verwijderd worden. U kunt hiervoor gebruik maken van een verfbrander, schuurmachine en schuurpapier. Let bij de brander wel op dat uw trap niet verbrand. Veeg het schuursel ook weg.
 3. Vul de eventuele beschadigingen (gaten, krassen en scheuren) op met plamuur.
 4. Ga met het plamuurmes strak over het plamuur heen en vervolgens in alle windrichtingen.
 5. Als het plamuur droog is, maakt u uw trap schoon met uw ontvetter. Veeg het overblijfsel van het schuren ook weg.
 6. Breng twee lagen grondverf aan, voor een dekkend resultaat.
 7. Schuur het droge grondverf nog een keer zachtjes op.
 8. Veeg al het schuursel weg van de trap.
 9. Begin bovenaan met de lak aanbrengen en werk langzaam naar beneden van.
 10. Als de hele trap geschilderd is, laat die dan drogen.
 11. Controleer of de kleur goed dekkend is. Is dat niet zo, schildert u nogmaals uw trap.
 12. Als u tevreden bent met de dekking van uw trap, doet u er nog een transparante lak overheen. Dit voorkomt ongelukken.

Contact?

Het is belangrijk dat u weet dat een trap verven soms een tijdrovende klus kan worden. Mocht u hier geen tijd voor hebben of u bent niet tevreden over uw eigen resultaat, kunt u altijd contact opnemen met trappen specialist ABC Renovation. De traprenovatie specialisten laten iedere trap er weer als nieuw uitzien.


Glasschade herstellen

glasschade herstellen

Zoals het spreekwoord al zegt, een ongeluk zit in een klein hoekje. Kinderen die lekker in de tuin aan het spelen zijn, eigen onhandigheid tijdens het tuinieren kunnen tot brand kunnen voor nare schade zorgen. Glasschade is dan ook niet altijd even goed te voorkomen. Naast het feit dat glas voor vervelende verwondingen kan zorgen, maakt het u ook weerloos tegenover inbrekers en weersinvloeden. Meer dan genoeg redenen dus om uw glasschade zo snel mogelijk op te lossen.

De situatie

Als u last heeft van glasschade is het aan te raden alles goed te bekijken. Hoe erg is de schade? Wat is de oorzaak van de schade? Maak hier foto’s van. Hier kan uw verzekering namelijk naar vragen. Mocht er sprake zijn van vernieling, kan de politie hier ook om vragen. Als u alles heeft gefotografeerd, kunt u het beste het glas zo snel mogelijk opruimen, zodra u eraan toe bent. Dit voorkomt verwondingen bij uw kinderen, uw huisdieren of uw partner die nog niet op de hoogte is van de glasschade.

Verzekering

Als alles is opgeruimd, kunt u gaan kijken hoe het met uw verzekering zit. De meeste verzekeringen verzekeren voor zo goed als alle glasschade van buitenaf. Mocht u toch twijfelen, kunt u altijd informeren bij uw verzekering. Het hangt er soms namelijk wel vanaf hoe hoog u verzekerd bent. Als er een glaszetter is aangesloten bij uw verzekering, zal de verzekering u daar ook naar kunnen verwijzen.

Soorten glas

Niet elke verzekering geeft evenveel geld aan glasschade. Daarom is het verstandig om voor u een glaszetter in de hand neemt, te onderzoeken wat uw opties zijn. Wat zijn de prijzen voor nieuwe glazen of glasherstel en welk soort glas wilt u? Er zijn veel soorten glas waar u uit kunt kiezen, als u het budget heeft. Een aantal opties zijn isolerend glas (bijvoorbeeld dubbelglas), zonwerend glas of geluidswerend glas. Mocht u de keuze hebben uit verschillende glaszetters door uw verzekering, kunt u beter de prijzen vergelijken.

Gemiddelde prijzen voor nieuwe beglazing

Er zijn vele soorten glas, die u als vervangend glas kunt nemen. In dit schema ziet u een gemiddelde prijs per m2.

Glassoort Gemiddelde prijs per m2
Draadglas €100,-
Plexiglas (5mm) €115,-
Gehard glas €120,-
Dubbelglas (HR++) €130,-
Enkelglas €140,-
Gelaagd glas €150,-
Brandwerend glas €450.-

Contact

Heeft u last van glasschade? Neem dan contact op met glaszetter Lunzen. Het bedrijf is operatief in heel Nederland en altijd binnen 30 minuten ter plaatse. Lunzen adviseert u over wat u nu het beste kunt doen, welk glas u mogelijk het best kunt kiezen en wat de prijzen zijn.

In Glas