Home Glas • Glasschade herstellen

Glasschade herstellen

glasschade herstellen

Zoals het spreekwoord al zegt, een ongeluk zit in een klein hoekje. Kinderen die lekker in de tuin aan het spelen zijn, eigen onhandigheid tijdens het tuinieren kunnen tot brand kunnen voor nare schade zorgen. Glasschade is dan ook niet altijd even goed te voorkomen. Naast het feit dat glas voor vervelende verwondingen kan zorgen, maakt het u ook weerloos tegenover inbrekers en weersinvloeden. Meer dan genoeg redenen dus om uw glasschade zo snel mogelijk op te lossen.

De situatie

Als u last heeft van glasschade is het aan te raden alles goed te bekijken. Hoe erg is de schade? Wat is de oorzaak van de schade? Maak hier foto’s van. Hier kan uw verzekering namelijk naar vragen. Mocht er sprake zijn van vernieling, kan de politie hier ook om vragen. Als u alles heeft gefotografeerd, kunt u het beste het glas zo snel mogelijk opruimen, zodra u eraan toe bent. Dit voorkomt verwondingen bij uw kinderen, uw huisdieren of uw partner die nog niet op de hoogte is van de glasschade.

Verzekering

Als alles is opgeruimd, kunt u gaan kijken hoe het met uw verzekering zit. De meeste verzekeringen verzekeren voor zo goed als alle glasschade van buitenaf. Mocht u toch twijfelen, kunt u altijd informeren bij uw verzekering. Het hangt er soms namelijk wel vanaf hoe hoog u verzekerd bent. Als er een glaszetter is aangesloten bij uw verzekering, zal de verzekering u daar ook naar kunnen verwijzen.

Soorten glas

Niet elke verzekering geeft evenveel geld aan glasschade. Daarom is het verstandig om voor u een glaszetter in de hand neemt, te onderzoeken wat uw opties zijn. Wat zijn de prijzen voor nieuwe glazen of glasherstel en welk soort glas wilt u? Er zijn veel soorten glas waar u uit kunt kiezen, als u het budget heeft. Een aantal opties zijn isolerend glas (bijvoorbeeld dubbelglas), zonwerend glas of geluidswerend glas. Mocht u de keuze hebben uit verschillende glaszetters door uw verzekering, kunt u beter de prijzen vergelijken.

Gemiddelde prijzen voor nieuwe beglazing

Er zijn vele soorten glas, die u als vervangend glas kunt nemen. In dit schema ziet u een gemiddelde prijs per m2.

Glassoort Gemiddelde prijs per m2
Draadglas €100,-
Plexiglas (5mm) €115,-
Gehard glas €120,-
Dubbelglas (HR++) €130,-
Enkelglas €140,-
Gelaagd glas €150,-
Brandwerend glas €450.-

Contact

Heeft u last van glasschade? Neem dan contact op met glaszetter Lunzen. Het bedrijf is operatief in heel Nederland en altijd binnen 30 minuten ter plaatse. Lunzen adviseert u over wat u nu het beste kunt doen, welk glas u mogelijk het best kunt kiezen en wat de prijzen zijn.

In Glas

Author:admin