Home Gevelreiniging • Graffiti verwijderen doe-het-zelf

Graffiti verwijderen doe-het-zelf

graffiti verwijderen

Men heeft verschillende meningen over graffiti. Sommigen zien het als kunst, terwijl anderen het verschrikkelijk vinden. Zeker als een ander graffiti op hun muren hebben gespoten. Graffiti verwijderen is dan ook niet eenvoudig en vaak wordt aangeraden een professioneel bedrijf in te schakelen of de gemeente. Toch is het mogelijk om zelf de graffiti van uw muur te verwijderen. Doe dit echter wel zo snel mogelijk, zodat de graffiti niet kan intrekken.

Wat moet ik doen als ik last heb van graffiti?

Om te beginnen moet u hier aangifte voor doen. Het is namelijk verboden om graffiti zonder vergunning te spuiten en met vergunning mag het alleen op speciale locaties. Neem naar de politie foto’s mee van het graffitiwerk. Vervolgens kunt u contact opnemen met uw gemeente. Sommige gemeenten hebben een schoonmaakregeling die ervoor zorgt dat de gemeente gratis uw muren komt schoonmaken. Mocht dit niet het geval zijn, kunt u de schadekosten bij de dader terugeisen, als u weet wie het heeft gedaan of de politie komt er na aangifte achter. Mocht u zelf de graffiti willen verwijderen, hebben wij de volgende tips voor u.

Welke verwijder mogelijkheden zijn?

Er zijn meerdere opties om uw gevel te laten reinigen. Hier een overzicht over de opties en de prijzen voor professionele verwijdering.

Methode graffiti verwijderen Gemiddelde prijs per m2
Stoomcleanen €5 – €15 euro
Reinigingsmiddel €5 – €15 euro
Stralen €10 – €20 euro

Stappenplan zelf graffiti verwijderen

  1. Om te beginnen kunt u beginnen met stoom reinigen. Bij deze techniek reinigt u uw muren met stoom van ongeveer 150 graden. Door de hoge druk van de stoom zal de verf loslaten en oplossen. Ga rustig over de graffiti heen met de stoomreiniger. Deze manier wordt veelal als de beste en makkelijkste mogelijkheid beschouwd, al werkt het niet altijd. Vooral als er meerdere lagen zijn gespoten.
  2. Als het niet werkt, kunt u proberen met een reinigingsmiddel de graffiti te verwijderen. Deze reinigingsmiddelen zijn verkrijgbaar bij een-doe-het-zelf-zaak, maar er moet wel rekening gehouden worden met de ondergronden. Sommige ondergronden kunnen minder goed tegen bepaalde reinigingsmiddelen.
  3. De laatste optie is stralen. Dit wordt vooral bij hardnekkige graffiti toegepast, wat er al een tijdje op zit. Bij het stralen wordt de graffiti weggespoten met een mengsel van water met zand of fijne steentjes. Dit is echter ook de risicovolste manier van reinigen en daarom wordt er aangeraden te allen tijde bij deze optie een expert in de hand te nemen.
  4. Als u de graffiti goed hebt verwijderd, kunt u een antigraffiti coating op uw muren spuiten. Dit zorgt ervoor dat graffiti makkelijker te verwijderen is en zich niet in de stenen trekt.

Contact?

Heeft u hulp nodig met het reinigen van uw muren van de graffiti? Of heeft u weinig tijd en wilt u dat de klus snel geklaard wordt? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde gevelreiniger bij u in de buurt. Wij adviseren u RV Construct gevelwerken van harte aan. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring in de branche en adviseert u snel en efficiënt over de geschikte behandelmethode. Op die manier bent u snel van uw graffiti af.

Author:admin