Home Uncategorized • Stucwerken

Stucwerken

Er zijn zo veel verschillende soorten stucwerken, denk bijvoorbeeld aan: Spachtelputz , glad pleisterwerk of schuurwerk. Maar welk soort afwerking past nu goed bij uw woning? Of het nu gaat om woningen, kantoren of winkelruimten, bestaande of nieuwe panden, stukadoors staan altijd voor u klaar om wanden, muren en plafonds een nieuwe afwerking te geven, daarbij staan kwaliteit en netheid hoog op hun lijstje en sta ik voor betrouwbaarheid en service als stukadoorsbedrijf. Met een dun laagje kunt u al snel uw muren en plafonds mooi glad en strak krijgen om te kunnen schilderen.

Soorten stucwerken

Er zijn een hele hoop verschillende soorten stucwerken. We hebben het vandaag over 5 soorten stucwerken. We geven uw een hoop informatie over deze soorten stucwerken. Ook geven we advies op welke u het beste zou kunnen gebruiken. De 5 soorten die we in deze blog behandelen zijn:

Saus stucwerken

Sausklaar stucwerk is een vlakke afwerking die uw wanden en plafonds een spiegelglad resultaat geeft. Sausklaar stucwerk is een goede keuze wanneer je een strak, egaal oppervlak wilt die ook nog eens flexibel is. Je kan namelijk om de zoveel tijd een nieuwe kleur verf kiezen, waarbij je muur en plafond tijdloos blijft. Als je je wand of plafond wilt laten afwerken met een stuclaag zodat het klaar is voor een volgende bewerking is het belangrijk dat je weet wat het verschil is tussen sausklaar stucwerk en behangklaar stucwerk.

Sausklaar stucwerk wordt glad gemaakt en afgewerkt door de stukadoor zodat de schilder de wanden of plafonds netjes kan sauzen. U wilt uw muur of plafond schilderen maar deze zijn niet helemaal egaal dan is de keuze voor sausklaar of behangklaar stucwerk de juiste. Sausklaar stucwerk heb je al vanaf € 9 per m2 en behangklaar stucwerk vanaf € 8 per m2. De prijs varieert per aanbieder, maar ook of je de wand of het plafond laat stucen. Sausklaar stucwerk kan worden aangebracht op wanden of plafonds in huis.

Sierpleister stucwerken

Sierpleister geeft je muren of plafonds een mooie structuur en kan gelijk in de kleur die jij wilt worden aangebracht, je hoeft de muur dus niet naderhand nog te schilderen. Sierpleister is een verzamelnaam voor verschillende soorten pleisterwerk of stucwerk die als doel hebben het verfraaien van wanden, muren en plafonds. Spackspuitwerk is de goedkoopste manier om de muren en plafonds te stucen, dit stucwerk wordt aangebracht met een spuitmachine. Stucwerk is een laag pleiste, die op een binnen- of buitenmuur, een plafond of gewelf is aangebracht en daarna, al dan niet met behulp van sjablonen , op een kunstzinnige manier is bewerkt tot een decoratief geheel.

Spachtelputz is de meest voorkomende vorm van sierpleisterwerk, daarnaast zijn ook granol en rustiekputz technieken van het aanbrengen van structuur in uw stucwerk. Gladde muren en mooi stucwerk maken de ruimte lichter en ruimtelijker en laten wanden en plafonds weer jarenlang stralen. Maar glad stucwerk of sierpleister is voor zowel muren als plafonds mogelijk. Spachtelputz is een sierpleister die zeer geschikt is om als afwerking te gebruiken op muren en plafonds.

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk als wandafwerking is een populaire techniek omdat het 1 van de goedkopere soorten stucwerk is. Bij het spacken van de muren wordt er een pleisterlaag met structuur aangebracht die zo fijn of grof kan zijn als u zelf wilt. Als u een mooie maar goedkope afwerking wilt voor u muren en plafonds in uw bestaande of nieuwbouwwoning dan is spackspuitwerk het geen wat u zoekt. De spackspuitwerk tarieven hangen onder andere af van de hoeveelheid wanden of plafonds die u wilt laten spuiten. Omdat het spackspuitwerk in een dunne laag wordt aangebracht, is het belangrijk dat de ondergrond goed egaal is. In de meeste gevallen kunnen kleine oneffenheden worden weggewerkt met behulp van de meslaag en een grove korrel, maar als het gaat om een ondergrond met grotere beschadigingen dan zal de stukadoor beginnen met raapwerk om de ondergrond weer vlak te maken.

Spackspuitwerk is de afwerking die standaard op de meeste plafonds in nieuwbouwwoningen wordt gespoten. Spackspuitwerk is een korrel die door een spackspuitmachine op wanden of plafond kan worden aangebracht. Het resultaat geeft een mooi decoratief karakter, welke in bijna elke denkbare kleurnuance verkrijgbaar is. Vaak wordt spackspuitwerk als standaard afwerkwijze op plafonds toegepast in de woningbouw.

Beton ciré

Beton ciré ook wel bij ons aangeduid als ‘sierbeton’ of ‘betonstuc’, is een zeer slijtvast en duurzaam product en is bestemd voor de afwerking van wanden en vloeren. Beton ciré  is zeer geschikt om de wanden of vloeren in uw badkamer of keuken mee af te werken. Daarna volgden ook toepassingen, zoals beton ciré vloeren, wanden en andere plekken in badkamers, keukens en andere ruimtes zeer mooi en ook zeer sterk werden afgewerkt. Cemcolori is een revolutionaire betonstuc welke al vanaf 1 mm laagdikte waterdicht is. Naast dat Beton Ciré kan worden aangebracht op vloeren is het ook geschikt voor wanden, muren en aanrechtbladen.

En omdat beton ciré ambachtelijk met de hand wordt aangebracht, creëer je hiermee prachtige wanden en vloeren met een unieke betonlook. Op de meeste beton ciré wandafwerkingen wordt een hardwax of PU coating (dubbele seallaag) aangebracht die ervoor zorgt dat het product volledig poriëndicht is. Maar er bestaan ook kant-en-klaar geleverde beton ciré afwerkingen die gelijk vanuit de emmer in één keer kunnen worden aangebracht. Beton Ciré kan op bijna alle ondergronden worden aangebracht en is geschikt voor badkamers, keukens, woonkamers, vloeren, open haard, schouw, meubels etc.

Met beton ciré heeft u een zeer uniek afwerkingsmateriaal in handen dat geschikt is voor het waterdicht en slijtvast afwerken van elke vloer, wand of zelfs meubels. Beton Ciré is 100% waterdicht, sterk, slijtvast, hygiënisch en schimmelwerend en daarmee zeer geschikt voor badkamers, keukens en vloeren maar ook voor bijvoorbeeld maatwerk aanrechtbladen en meubels. Door de protein vrije samenstelling is Beton Ciré schimmelwerend en hierdoor zeer geschikt voor biologisch gevoelige ruimtes zoals ziekenhuizen, maar ook voor gebruik in natte ruimtes als de badkamer.Comfortabel, door de mix van harsen met beton en andere additieven ontstaat een comfortabel aanvoelende decoratieve wand of vloerbedekking.

Ornamenten

Lijsten en ornamenten geven een stijlvolle en decoratieve uitstraling op uw wanden en plafonds. Dat is vooral vanwege de te gekke klassieke elementen, zoals de sierlijsten langs de plafonds en de prachtige ornamenten van deze interieurs. Geef wanden en plafonds daarom meer sfeer en een luxe uitstraling door mooie ornamenten of lijsten te plaatsen. Lijsten en ornamenten van gips zijn voornamelijk bekend als klassieke versiering in oudere gebouwen en huizen.

Een klassiek interieur met ornamenten en sierlijsten zouden wij dan ook vooral inrichten met een mix van moderne meubels, opvallend grote kunst en een karakteristieke vloer, zoals bijvoorbeeld een houten vloer in visgraat patroon. Door uw woning of pand met deze gevel ornamenten te verfraaien, geeft u uw woning een unieke klassieke uitstraling. De oude gevel ornamenten die bedrijven verkopen, hebben ze verkregen bij de sloop van kerken, scholen, kloosters en andere oude gebouwen.

Diensten Stukadoor

Stukadoors zijn bedreven in alle moderne én traditionele stukadoorstechnieken, van het glad stucen van een simpele wand of plafond, tot het restaureren van monumentale muren en plafonds met lijsten en ornamenten. Als u de komende jaren wilt genieten van prachtige strakke afgewerkte muren en plafonds schakel dan stukadoors in. Door de vakbekwaamheid en u de juiste informatie te kunnen geven bieden stukadoorsbedrijven het gene wat u zoekt!

Binnen stucwerk is een mooie afwerking voor wanden en plafonds en kan in elke gewenste kleur en structuur worden aangebracht. Ook hanteert een stukadoorsbedrijf een nauwkeurige planning waardoor de stukadoorswerkzaamheden op het met u afgesproken tijdstip starten en binnen het afgesproken termijn het stucwerk of latex spuitwerk worden opgeleverd. Een stukadoor kan tal van klussen voor je doen waarbij je kunt denken aan simpele klussen zoals het spuiten van muren en plafonds maar er kunnen ook meer specialistische werkzaamheden nodig zijn.

De Stukadoor kan alles glad stukadoren, of de wanden en plafonds prachtig afwerken. Zodra de stukadoors weg zijn gaan het schildersbedrijf en/of latexspuitbedrijf wat de wanden moet gaan afwerken met latex er in. stukadoors schuren alle wanden en plafonds met een Flex schuurmachine en bouwlamp en lopen het na. Zoals alleen een stukadoor dat kan. Wij als stukadoors hebben de volledige know how in handen voor het perfect afwerken van uw wanden en/of plafonds.

Werkzaamheden van een stukadoor

Een stukadoor heeft over het algemeen een hele hoop verschillende werkzaamheden. Dat kan het renoveren van iets zijn maar ook schuurwerk etc. Om wat duidelijkheid te brengen over de werkzaamheden van een stukadoor, hebben wij voor u een tabel gemaakt met alle werkzaamheden en diensten van een stukadoor.

Werkzaamheden

Werkzaamheden

Raapwerk

Verzorging van buiten stucwerk

Sierpleister

Verzorging van gevelisolatie

Schuurwerk

Aanbrengen sierlijsten

Spuitwerk

Aanbrengen ornamenten

Beton ciré

Restauratie werkzaamheden

Schilderswerkzaamheden

Verbouwingen

Kosten stukadoor

De gemiddelde prijzen voor een plafond te laten stucen liggen tussen de € 13 en € 20 per m2. Muren daarin tegen liggen de kosten tussen de €8 en € 17 per m2. De kosten van een complete woning laten stukadoren zijn daarom ten alle tijde goedkoper omdat de stukadoor een groter oppervlakte te bewerken heeft en per dag meer vierkante meters kan stukadoren. Leest u op deze pagina alle informatie over de verschillende soorten stucwerk, de kosten van een stukadoor en de prijzen per m2 voor het laten stucen van u wanden en plafonds in uw bestaande of nieuwbouwwoning. Maar welke soort stucwerk past nu het beste in uw woonhuis zodat het combineert met uw interieur, en wat zijn de gemiddelde kosten per vierkante meter ( m2 ) van een stukadoor en het nieuwe stucwerk wat aangebracht moet worden op uw muren of plafonds?

Als de muren in uw oude- of nieuwbouwwoning een gemiddeld oppervlakte hebben van 100 m² en u wilt deze glad laten stucen dan zal de stukadoor hiervoor een tarief berekenen van € 14 per m². De totaalprijs voor het gehele stucwerk zal dan € 1400,- gaan kosten. Als u dus op zoek bent naar een stukadoor en u wilt graag de prijzen per m2 weten. Een stukadoor kan u een prijsindicatie geven van de kosten per m2. Op deze pagina kunt u alles lezen over de kosten van het laten stucen van uw muren en plafonds in uw woning en hoe u kunt bezuinigen op de gemiddelde stukadoor prijzen.

De prijs van stucwerk en de prijzen van een stukadoor liggen dus grotendeels in u eigen handen als u uw woning of badkamer wilt laten stucen. De gemiddelde kosten stukadoor ( stucen kosten ) zijn heel verschillend en variëren van € 6 per m2 tot over de € 20 per m2. Dit is geheel afhankelijk van welk soort stucwerk u kiest en of u een nieuwbouwwoning wilt laten stucen of een bestaande oudere woning wilt laten voorzien van een nieuwe stuclaag. De prijs per meter voor het stucen van een plafond ligt tussen de €14 en €20,- per m2. De genoemde kostprijs is inclusief het stukadoorsmateriaal en de loonkosten van de stukadoor.

Wil je muren of plafonds laten stucen en ben je benieuwd naar de stukadoor kosten? De goedkoopste methode, spack spuiten, kost meestal ongeveer €10 euro per m2. Het laten stucen van je plafond of het aanbrengen van sierpleister varieert qua kosten tussen de €10 euro en €19 euro per m2. Sausklaar stucwerk is het duurst en kan oplopen tot €25 euro per m2. Hieronder hebben we nog een tabel klaargezet voor de gemiddelde kosten die stukadoors rekenen.

Werkzaamheden

Gemiddelde kosten

Spackspuitwerk

€5,- tot €11,-

Behang klaar

€10,- tot €18,-

Saus klaar

€10,- tot €25,-

Sierpleister

€12,- tot €23,-

Plafond stucen

€15,- tot €30,-

Schuurwerk

€18,- tot €25,-

Raapwerk

€18,- tot €30,-

interessante links

Author:admin